Για τον επισκέπτη


-Τι είναι τα Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά;

Με τον όρο «Αρωματικά» ονομάζουμε τα φυτά των οποίων τα ενεργά συστατικά αποτελούνται εξ ολοκλήρου ή εν μέρει από αρωματικές ουσίες, ενώ «Φαρμακευτικά» λέγονται τα φυτά που διαθέτουν θεραπευτικές ιδιότητες και χρησιμοποιούνται για την παρασκευή φαρμάκων. Συνήθως, τα φυτά αυτά συνδυάζουν ταυτόχρονα αρωματικές και θεραπευτικές ιδιότητες, χάρη στα αιθέρια έλαια που περιέχουν. Μερικά από τα σημαντικότερα Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά είναι το θυμάρι, η ρίγανη, η μέντα, τα δενδρολίβανο, ο βασιλικός, η λεβάντα και άλλα.

-Χρήσεις των Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών

Τα Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά χρησιμοποιούνται ευρύτατα στην ιατρική, τη φαρμακολογία, την κοσμετολογία (παραγωγή καλλυντικών και αρωμάτων), την υφαντουργία, τη βιομηχανία τροφίμων, τη μαγειρική και ζαχαροπλαστική, αλλά και ως καλλωπιστικά.
Όσο προχωρά η επιστημονική έρευνα, τόσο ανακαλύπτουμε καινούριες χρήσεις των Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών. Για τον λόγο αυτό, τα Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά θεωρούνται ως ένας από τους περισσότερο υποσχόμενους και αναπτυσσόμενους κλάδους της οικονομίας και του παγκόσμιου εμπορίου.

-Ποιοι επαγγελματικοί κλάδοι μπορούν να ενασχοληθούν με τα Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά;

Τα Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά προσδίδουν προστιθέμενη αξία ακόμα και στα πλέον παραδοσιακά προϊόντα (λάδι, μέλι, κρασί), ενώ χάρη στην επιχειρηματική εφευρετικότητα και καινοτομία, απολαμβάνουμε πλέον δημιουργίες υψηλής ποιότητας, που συνδυάζουν αρμονικά τις πατροπαράδοτες γνώσεις με τα νέα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα και τις τεχνικές του μάρκετινγκ (έρευνα αγοράς, προώθηση, διαφήμιση).
Επομένως, η σελίδα μας επιδιώκει, όχι μόνο να προσφέρει πληροφόρηση σε κάθε ενδιαφερόμενο, αλλά και να συσπειρώσει τους επαγγελματίες του πρωτογενούς (παραγωγή), δευτερογενούς (μεταποίηση, κατασκευές) και τριτογενούς (υπηρεσίες, εμπόριο, εκπαίδευση, τουρισμός) τομέα της οικονομίας, με σκοπό την αποκόμιση αμοιβαίων ωφελειών. Σκοπός μας είναι δηλαδή η πολύπλευρη διερεύνηση του θέματός μας και η όσο το δυνατόν πληρέστερη συνένωση των διαφόρων πτυχών του.

Και για να πετύχουμε χρειαζόμαστε τη συμβολή όλων σας στη γνώση και την πρόοδο.

Περισσότερα: